OM Projektet

Vårt mål - att samla in 500 000kr till Barncancerfonden!

Armcykel Paris Team Rynkeby

Om TeamAron

När Aron 2013 beslöt sig att som första person i armcykel cykla med team Rynkeby från Sverige till Paris bildade man TeamAron. Teamet kom till för att maximera Arons chanser att lyckas fullfölja den 120 mil långa cyklingen och deras roll blev att stötta och supporta Aron på alla möjliga sätt. Den enda sortens stöttning som inte var tillåten var att fysiskt dra Aron framåt.

Efter det har TeamAron fortlevt och genomfört allt från att köra en svensk klassiker på under 24 timmar till att bestiga Kebnekaise och Galdhøpiggen. Allt med samma upplägg: Aron tar sig fram för egen maskin medan teamet stöttar och peppar till max.

Förutom att genomföra fysiska utmaningar och ha väldigt roligt tillsammans har teamet även varit delaktigt i att ha samlat in över 2,6 miljoner kronor till Barncancerfonden.

IMG_3650

Om Projektet till Kilimanjaro

I januari 2016 kommer Aron tillsammans med sitt team bestående av 25 noggrant utvalda män och kvinnor ta sig ann uppgiften att bestiga Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Berget är 5895m högt och tillsammans kommer teamet att pusha och stötta varandra hela vägen upp till toppen. Som ytterligare en sporre kommer teamet att träna ihop under året inför bestigningen samt bedriva en insamling till Barncancerfonden.

Huvudmålet med projektet är nämligen inte att nå toppen utan att samla in minst 500 000kr till Barncancerfondens viktiga arbete för att fler barn ska överleva cancer. Tillsammans kommer alla deltagare i teamet att jobba med ta kontakt med företag som är villiga att sponsra teamet med pengar till Barncancerfonden. Alla insamlade medel går alltså direkt till att göra fler barn friska. Förutom det kommer man med teamet även göra olika insamlingsaktiviteter under året för att samla in ytterligare pengar.

Om Aron

När Aron var 9 år gammal opererades han för cancer och hamnade i rullstol. Han tog tidigt ett beslut att inte låta rullstolen stoppa honom utan att istället se vilka möjligheter den kunde ge honom. Sen det beslutet har Aron bland annat varit med på fyra Paralympics i tre olika sporter, han har åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise. Förutom att idrotta och hitta på nya äventyr är Aron en mycket populär inspirationsföreläsare och är även engagerad som ambassadör för Barncancerfonden.

Aron_009_WEBB (1)

Stöd vår insamling till Barncancerfonden!

Stöd vår insamling till Barncancerfonden!

Följ oss på Instagram!