Hej!

Ursäkta försenat inlägg – det har varit strömavbrott ett dygn här.

Snart har ni fått en presentation av nästan alla i teamet. Alla hann inte intervjuas men kanske att det kommer vid ett senare tillfälle uppe på berget. De som inte hann svara hälsar dock att ni kan läsa den kortare presentationen om dem här på hemsidan under fliken ”teamet”.

Låt oss presentera:

Jesper Wahlström

jesperfb

Jesper är 42 år och bor i Vaxholm. Han älskar skärgårdslivet, fiske, måleri, foto – och förstås sin familj. Han har stor passion för kommunikation och är en kreativ entreprenör inom design och reklam. Har drivit eget inom reklam och kommunikation i över 20 år – startade sin första byrå 1994. Samt är aktiv föreläsare och arbetat som styrelseledamot för Mediegruppen och Medie Institutet i Stockholm i över 15 år. Idag driver Jesper en reklambyrå i Stockholm som heter OS/G Stockholm. Dem har fokus på interaktion med varumärken och kopplingen mellan on-line och off-line. Några kunder som de har är Tine, Harley-Davidsson, Risenta mm.
En annan passion är matlagning. Om Jesper inte jobbade som Creative Director skulle han nog vara kock. Han älskar verkligen kreativiteten i köket som är intresse som vuxit sig starkare med åren. Jesper bidrar alltid med positiv energi till hela teamet. Han ger aldrig upp, är en sann lagspelare och är mån om att alla ska ha det både trevligt och kul. Eftersom han alltid bär runt på sin kamera, som det både fotas och filmas med, kommer han säkert bidra med dokumentation längs resan.

Hej Jesper! Hur förbereder du dig såhär sista veckan?
Försöker få koll på utrustningen som ska med samt gå in kängor och bli lite mer van att gå med ryggsäck.

Hur har du förberett dig under hösten?
Har ju varit ovetande om denna fantastiska resa – kom ju med här på slutet. Hade jag vetat om den tidigare så hade jag nog tränat lite annorlunda. Men jag känner mig stark och har tränat och cyklat en hel del under sommaren och hösten.

 

Här är Jesper och Per (i teamet) och cyklar på Öland, här har de cyklat mer än 10 mil!

12494531_10153358329961342_544565205_o
Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Att lära känna nya härliga människor samtidigt som vi har denna utmaning framför oss.

Är det något du är orolig för?
Jag är spänd på att se hur jag reagera på hög höjd. Har varit uppe på 3.800m innan och jag har verkligen stor respekt för luften på hög höjd.

Känner du dig tillräckligt förberedd?
Ja och jag känner mig väldigt pepp för det här.

Hur känns det att vara en del av Team Aron Kilimanjaro?
Jag är så tacksam och glad för att få vara med i detta härliga gäng.

 

 

 

Anna Bellman och Mats Frosteman

IMG_1702

Anna och Mats är ett av teamets par och de är riktigt grymma! Båda driver egna företag och de första de gjorde var att var och sig gå in som guldsponsorer till vår insamling. Anna med sitt föredag Bellacom och Mats med företaget Delagott. Hurra vad bra!

Vi börjar med dig Anna! Hur har du förberett dig sista månaden?
Förutom att äta upp mig med mycket god julmat har jag den sista tiden ägnat åt att köpa och komplettera med alla saker jag behöver ha med mig på berget för att överleva. Allt ifrån rätt utrustning till skavsårsplåster och energibars. Dessutom har jag börjat gå mer i backar för att få igång rumpmusklerna. :)

Hur har du förberett dig under hösten?

Jag har fortsatt att träna som vanligt och framför allt försökt ladda mentalt.

Vad ser du mest fram emot med kilimanjarovandringen?

Jag ser fram emot utmaningen och upplevelsen. Kilimanjaro ska ju vara det i särklass vackraste berget att bestiga vad jag hört, där man börjar i djungeln och avslutar i snön. Jag längtar efter att nå toppen, och att komma säkert ner igen.

Är det något du är orolig för?
Jag var orolig för höjdsjukan, men efter att äventyraren Annelie Pompe sa åt mig att man lättare får höjdsjuka om man oroar sig, så har jag bestämt mig för att inte vara orolig utan bara njuta av färden.

Känner du dig tillräckligt förberedd?
Ja, nu när jag har all utrustning under kontroll, vaccinationen är tagen och oron är förpassad långt bort så känner jag mig redo!
Hur känns det att vara en del av TeamAronKilimanjaro?

Fantastiskt! Jag beundrar Aron Andersson och allt han tar sig för, och jag tycker så mycket om att samarbeta med Barncancerfonden (jag är moderator för några av deras events) – så detta är ett projekt jag verkligen brinner för!

Något du vill tillägga?

Att få vara med om ett fantastiskt äventyr och att det bidrar till något så stort och viktigt som det Barncancerfonden gör – det är ett privilegium.

 

Då är det din tur Mats! Hur har du förberett dig sista månaden?
Jag fick en höghöjdsmask i julklapp av sonen. Nu återstår att börja använda den. Pratat med andra som har varit uppe.

Hur har du förberett dig under hösten?
Jag har simmat, cyklat och joggat. Surfat runt i ämnet.

Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Äventyret! Att se det riktiga Afrika.

Är det något du är orolig för?
Att vi inte kommer upp!

Känner du dig tillräckligt förberedd?
Kan man göra det? Ja, isåfall.

Hur känns det att vara en del av TeamAronKilimanjaro?
Jättekul! Vilket fantastiskt entusiastiskt gäng. Vilka sköna människor! Kul att få vara med och bidra till något så positivt som att bekämpa barncancer.

 

 

Johan Paulin

IMG_4570

Johan bor i Täby och jobbar som fotograf. Han har en egen firma och studio i Stockholm sedan 20 år tillbaka. I dag fotograferar han mest skådespelare och programledare för film och tv-produktioner och jobbar regelbundet med Svt och TV4. Han har bland annat tagit pressbilder till ”Morden i Sandhamn”, ”Jordskott”, ”Äkta Människor” och ”Modus”.
Under resan kommer han även bli en grym äventyrsfotograf och hjälpa till med dokumentationen.

Johan är även en riktig basketnörd! Han träffade sin fru på basketplanen och har tre basketspelande döttrar. Han har tidigare varit tränare i Täbay Basket – bland annat åt Maja i teamet – och nu är han ordförande i samma klubb.

Hej Johan, hur har du förberett dig sista veckorna?
Jag har förberett mig genom att vandra i skogar och branta backar runt om i Täby.

Hur har du förberett dig under hösten?
Genom teamets träffar under hösten, på teamets träningsläger i Orsa och med egen träning.

Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Det ska bli väldigt spännande att uppleva Afrika och Kilimanjaro tillsammans med teamet samtidigt som vi gör en insats för Barncancerfonden.

Är det något du är orolig för?
Lite orolig för att jag inte kommer banta ner min kamerautrustning så mycket som jag borde så min packning inte blir för tung…och självklart lite orolig för hur kroppen kommer reagera på den höga höjden.

Känner du dig tillräckligt förberedd?
Ja det tycker jag, nu vill jag bara komma iväg och få börja vandringen upp för berget!

Hur känns det att vara en del av TeamAronkilimanjaro?
Jättekul att få chansen att lära känna så många trevliga människor och dessutom få möjligheten att förena nytta med nöje.

 

 

TACK!! Jesper, Anna B, Mats och Johan för att ni är en del
av vårt team, ni är fantastiska!