Hej!

Vi fortsätter presentationen så här på sluttampen av vår kalender. Det är så himla märkligt för i vårt team så finns det hur många som helst som har ett namn som börjar på A! Här kommer ytterligare fyra: Annika, Anja, Anna E och Anders P!

Vi börjar med:

 

Annika Storckenfeldt 12380087_1111781472180249_1717642590_n

Annika bor i Täby och jobbar på Utrikesdepartementet. Hon är näst äldst i vårt team och med det teamets ”Mama”! Annika har även hon varit med och cyklat till Paris som flera andra. Hon har även bott i Zambia 1989 och hoppas att hon i samband med det här äventyret återigen ska få möta sina älsklingar – Elefanterna!
Annika är även mycket förtjust i musik, framför allt techno. Hon har även varit ledstjärnan i logistikgruppen och t.ex. sett till att alla får den mat de tål och blir hämtade på flygplatsen där nere.

Hej Annika! Hur har du förberett dig under hösten?
Jag har försökt träna varierat senaste tiden, ca 5 ggr i veckan och blandat styrka med kondition. Tränar mest på Sats men försöker också gå in vandringskängorna i naturen när jag hinner. Jag har också jobbat för att gå ner i vikt under hösten, tror det kan underlätta vandringen!

Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Jag ser fram emot att återvända till Afrikas natur och landskap som jag älskar. Har bott två år i Tanzanias grannland Zambia för många år sedan. Jag ser fram emot att umgås med vårt härliga gäng på ett fantastiskt äventyr, jag tror det blir både tårar och skratt på berget!
Annika på elefantsafari i Zambia!

12490298_1122484814443248_1113027343_o
Är du orolig för något?
Jag oroar mig för att inte fixa höjden och undrar hur kroppen kommer reagera. Jag är envis som synden och har svårt att ge upp, när jag cyklade med Team Rynkeby till Paris var det en del tårar i jobbiga uppförsbackar, men jag vägrade ge upp! Det vore tråkigt att inte nå toppen av Kilimanjaro men samtidigt får man ha respekt för höjden och att inte göra det till vilket pris som helst!

 

Bild från Pariscyklingen!

12483021_1122485677776495_961934829_o
Känner du dig förberedd?
Ja! Jag tillhör inte de starkaste i teamet, men nåt jag kan utmana vem som helst i, även de starkaste i teamet, är bastubad – kan lätt sitta 3 timmar i bastun, jag får hoppas det är en egenskap som kan omvandlas till nåt positivt på berget :)

 

 

 

Anja Malmberg

12311124_10153154503605025_7920682759680215296_n

Anja bor i Stockholm och jobbar på Barncancerfonden. Det är hon som styr allt kring vår insamling bland annat. Hon får även dagligen se resultaten av de pengar som samlas in. Anja gillar att cykla (var också med till Paris) resa, fysiska utmaningar och triggas av engagemang. Hon är alltid glad och peppar oss alla i alla situationer vilket vi gillar skarpt!

Hej Anja! Hur har du förberett dig sista månaden?
Jag har lagt i en extra växel med träningen sista månaderna, och så får mina kängor följa med på alla möjliga äventyr. Men sista månaden så är det mest utrustningen och packningen som snurrar i huvudet. Har jag allt? Behöver jag allt? Vad behöver jag egentligen?

Hur har du förberett dig under hösten?
Jag har pratat om resan och syftet med den med allt och alla. Viktigast är ju insamlingen till Barncancerfonden, och att sprida information och väcka engagemang kring kampen mot barncancer. Det är därför vi gör det här! Även om äventyret i sig också är en stark drivkraft och bonus för alla i teamet.
Fysiskt så har jag förberett mig med att gå, gå och gå och mycket träning. Funktionell träning och core varvat med spinning framför allt.
Jag har också försökt att träffa teamet, eller delar av, så mycket det gått så att vi känner varandra innan vårt äventyr.
Anja tränar tillsammans med Stefan!

12449568_10153203369445025_930288413_o
Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Att uppleva detta vackra berg med allt vad det innebär, tillsammans med ett starkt team omkring mig. Och så är jag sjukt nyfiken på hur min kropp kommer att reagera på höjden. Faktiskt ska det bli spännande! Jag har aldrig varit på riktigt hög höjd förut.

Är det något du är orolig för?
Nej, inte orolig. Men jag hoppas, hoppas att alla i teamet kommer att må så bra det bara går och komma till toppen!

Känner du dig tillräckligt förberedd?
– Jaaaa, jag är så sjukt redo nu!!!

Hur känns det att vara en del av TeamAronkilimanjaro?
Jag är så ödmjuk inför och rörd av engagemanget, dels för Aron och dels för Barncancerfonden. Jag möter ju mycket av det i mitt jobb och blir alltid lika berörd. Det är en ynnest att få vara en del av det. Och så är det ett team fyllt av starka och fantastiska människor. Vi är ett bra team, och så har det känts ända från första stund!

Något du vill tillägga?
En vecka kvar!!! Sa jag att jag är sååå redo!!!
 

 

 

Anna Eklöf

11116217_10153596078440180_6057995810772710831_o (2)

Anna bor i ett hus mitt i skogen i södra Stockholm tillsammans med en sambo och tre katter. Hon är galen i katter och i att sjunga. Anna har tidigare bott vid foten av Kilimanjaro och jobbat som logoped men aldrig bestigit berget. Hon jobbar fortfarande som logoped, nu på Stockholms Stamningscenter, och även som yogainstruktör och lite annat. Hon är oftast väldigt glad och har svårt att vara tyst. Hon är också ganska förvirrad. Hon säger alltid ja till galenskaper utan att riktigt tänka efter först, blir mycket roligare då.
Anna är även bland annat den som styr det mesta kring vår blogg, så  här följer några frågor hon (jag) ställt sig (mig) själv.

Hej Anna! Hur har du förberett dig sista månaden?
Jag har ätit god mat, det är viktigt att kolhydratladda har jag hört. Sen har jag yogat, mediterat, sjungit och tittat på Kilimanjaroklipp på youtube. Jag har även försökt få tag på det sista kring utrustningen. Sen, det viktigaste, var nog att jag styrde teamets julfest hemma hos mig. Viktigt med teambuilding.

Hur har du förberett dig under hösten?
Jag har dansat hemma i vardagsrummet till peppmusik. Jag har även varit ute och gått långa promenader i skogen här hemma och provat utrustning i olika väder och terräng. Jag har t.ex. gått i vandringskängorna varje dag sedan oktober. Sen har jag i yogan jobbat väldigt mycket med mentala förberedelser och muskler som jag tror är viktiga inför vandringen.

 

Bild från en av höstens alla yogahelger.

12232791_10153668470745180_5651888367366691135_o (2)

 

Vad ser du mest fram emot Kilimanjarovandringen?
Att ÄNTLIGEN få gå uppför detta berg. Jag har tittat på det så många gånger när jag bodde i Tanzania och nu äntligen har jag träffat det perfekta galna teamet att få göra detta tillsammans med. Jag ser fram emot maten, naturen, stjärnhimlen, swahilin, värmen, solen, dagsljuset – allt helt enkelt! Sen ska det bli så himla spännande att se hur vi kommer hantera allt som möter oss uppför berget.

Är du orolig för något?
Det mesta faktiskt. Jag är alltid orolig innan såna här grejer men det är också det som driver mig och gör mig så sjukt pirrig och peppad. Jag kan liksom knappt sova just nu för att jag är så taggad.

Känner du dig förberedd?
Ja, det löser sig. Jag åker om mindre än 24 h och måste hitta mitt pass och sånt, men det löser sig :)Hakuna matata! Men när det gäller själva Kili så JAA – nu kör vi!

Hur känns det att vara en del av Team Aron Kilimanjaro?
Jag är så sjukt lycklig och känner mig så hedrad att just jag får vara med i det här äventyret. Det betyder sjukt mycket! Är så glad för alla jag träffat och är så pepp på att åka ner nu och påbörja äventyret.

 

 

 

 

Anders Petré

12002989_10153566557633150_2377230861464291205_n

Anders bor i Täby och jobbar på Watertech (en av våra guldsponsorer!!). Anders är en sån där person där man lite undrar om han verkligen är 100% människa eller om det finns något utomjordligt i honom. Han kan springa/skida/nåt annat typ hur långt som helst, i alla riktningar. Och han gör det alltid samtidigt som han är glad! Anders kommer vara Arons sidekick nr 1 uppför berget, vilket känns som det perfekta uppdraget för honom.
Han är alltid peppande och uppmuntrar oss alla att fortsätta kämpa! Det är något vi säkert kommer uppskatta uppför berget.

Hej Anders! Hur har du förberett dig sista månaden?
Tränat på som vanligt, men lite mer benstyrka och fler långpass. Mycket pryltester.

 

Bild från Anders senaste träningsläger – Åre vid jul!

12413980_10153743111398150_1691815953_o
Hur har du förberett dig under hösten?
Tränat med vårt grymma team och lärt känna Aron så att vi kan hjälpa varann på bästa sätt nere på Kili.

Vad ser du mest fram emot med Kilimanjarovandringen?
Mest att få hänga och prestera med gänget och sedan självklart naturupplevelsen!

Är du orolig för något?
Egentligen inte. Höjdsjuka verkar ju jobbigt, men det ordnar sig.

Känner du dig förberedd?
Absolut!

Hur känns det att vara en del av Team Aron Kilimanjaro?
Det här är ett fantastiskt gäng och ett uppriktigt privilegium att vara en liten del av! Det förpliktar:)

 

 

TACK Annika, Anja, Anna E och Anders för att ni är en del av teamet! Så himla bra att just ni är med!!