Följ oss mot toppen av Afrika till förmån för Barncancerfonden!

Hjälp oss samla in över 500 000kr för att fler barn ska överleva cancer!

Stötta vår insamling

Toppen är nådd!!

Äntligen!!!

 

Efter många dagars vandring, när vi tagit steg för steg, sten för sten, höjdmeter för höjdmeter, nådde vi imorse äntligen Kilimanjaros högsta topp – Uhuru Peak toppen, 5895 m.ö.h. Klockan var 07.45 Tanzaniansk tid (05.45 svensk).

 

Team Aron Kilimanjaro började toppturen från Kibo Hut på 4720 m.ö.h kl 23.12 igår kväll, så sista biten tog 8,5 timmar.
Den var riktigt tuff, brant och kall. Många frös rejält! Vandringen pågick under hela natten och större delen gick vi i totalt mörker med pannlampa. Men vilken soluppgång vi fick den sista biten mot toppen! Helt magisk!

 

teamaronkilimanjaro_top_kilimanjaro

Det är en näst intill obeskrivlig känsla. Den där känslan när man kämpat för något riktigt hårt, när kroppen velat ge upp många gånger, när det bara blivit tyngre att andas, brantare och svårare att gå, men man har fortsatt ändå – att till slut nå målet. Amazing!!!

 

Till alla er som följt oss och stöttat oss på olika sätt. Tack! Kampen mot barncancer fortsätter. Vårt äventyr på det magnifika berget Kilimanjaro fortsätter också. Att ta oss ner.

 

Fortsätt gärna att stötta oss och vårt projekt, där varje krona går till Barncancerfondens viktiga arbete på

Varje andetag blir tyngre

Det sägs att för att nå ett riktigt stort mål är det viktigt att dela in det i flera mindre delmål och fira varje gång ett delmål nås…

 

Att bestiga Kilimanjaro är ett gigantiskt äventyr, ett riktigt stort mål för alla oss som är med i TeamAronKilimanjaro, och det är naturligt att fira varje delmål, varje ny plats vi slår läger på. Varje höjdmeter i sig känns som en seger i sig.

 

teamaronkilimanjaro

 

Vi är på 3720 meters höjd på väg mot ca 4800, som är nästa delmål. Landskapet blir kargare och snart lämnar vi växtligheten helt. Varje andetag blir tyngre att andas, luften syrefattigare. Idag när jag sprang 20 meter för att hämta en sak jag glömt kändes det som att jag aldrig förut sprungit en meter i mitt liv. Var så andfådd och det tog tid innan andningen återhämtade sig. Och då har vi drygt 2000 höjdmeter kvar till toppen – hur kommer det kännas där?Är så otroligt imponerad av Aron Anderson och hans styrka. Som tar sig upp för detta gigantiska berg utan fullt fungerande ben. Tanzanianerna kallar honom Simba: ”He is strong like Simba”. Det är bara att hålla med. Han tar sig fram i en imponerande fart med sina kryckor. Kommer dock gå snabbare än oss andra utför då han till stora delar kan använda sin cykel.

 

teamaronkilimanjaro_kilimanjaro

 

Fick innan detta äventyr rådet att njuta av vandringen. Och det gör jag. Det gör nog alla i teamet. Visserligen har någon lite huvudvärk och någon svårt att sova, men stämningen är verkligen på topp, trots att det är lite kylslaget. Det blir ju varmt i sovsäcken efter en stund. För de flesta.

Det kommer att bli kallare. Det kommer att bli tunnare luft och svårare att andas ju högre vi kommer. Natten mot torsdag gör vi vår topptur. Tänk extra mycket på oss då. Och varför vi gör det här. Vi bestiger berg för att bidra till att besegra cancer.

 

Hjälp oss att få in ännu mer pengar till det riktigt stora målet, att helt utrota barncancer. Var med och bidra på: http://www.barncancerfonden.se/1309385504/


Bästa hälsningar // Anna  Bellman

Nu börjar vi!

Hej!

Här kommer en bild av utsikten vi bjöds på från hotellet den här morgonen. Det här är magiskt! Nu ska vi äta en rejäl frukost innan vi samlas kl 9 (7 svensk tid) för att bege oss till Marangu gate!

image

 

Aron och Anders är redan en bit uppå berget tillsammans med vår kameraman och vi räknar med att mötas imorgon!

Gudierna verkar helt fantastiska så det här känns så himla bra!!

 

image

 

NU HÄNDER DET!!!

Lucka 25 – NU KÖR VI!

ÄNTLIGEN! Nu är sista luckan här! Det är fredag den 8/1 och vi är samlade på vårt bashotell här i Moshi och imorgon – då händer det!

Imorgon börjar vandringen upp för fantastiska Kilimanjaro – som vi har väntat
och vi är så peppade!!!

Följ oss här och i sociala medier! Leta efter hashtagen #teamAronKilimanjaro och #teamAron för att hitta alla i teamets bilder och uppdateringar vi lyckas publicera från berget.

Nu kör vi!
Upp för Kili i kampen mot barncancer!!!

 

TACK till alla er som följer oss och som stödjer vår insamling.

Lucka 24 – EN TILL PLATINUMSPONSOR!!

Hej!

Idag är det lucka 24 – en fantastisk dag!! (vi insåg dock att det ju är dagen innan vi påbörjar vandringen, vi har alltså räknat lite fel så vår kalender får 25 luckor)

MEN nog om det – det är en underbar dag för vi har såhär på sluttampen fått in ytterligare en PLATINUMSPONSOR som skänker 100 000 kr till vår insamling.

HURRAAAAA!!

 

www.peas.pro

 

 

Vi vill även presentera våra Silversponsorer!
De har skänkt minst 10 000 kr till vår insamling, så imponerande!

 

Tibialogo

 

 

 

SandstršmsLogo cmyk + text grŒ platta

 

 

 

seobolaget-scotten-logga

 

 

Vi har även fått massa bra första hjälpenprodukter
– som vi hoppas att inte behöva utnyttja i allt för hög grad
– men himla viktigt att ha med sig!!

 

Safeaidlogga